Vad orsakar hjärtklappningar på natten?

Ångest är en mycket vanlig orsak till att människor utvecklar hjärtklappningar på natten. Människor som är stressade, oroliga eller har en underliggande ångestsyndrom kan märka förändringar i hjärtrytmen i sängen, och detta inkluderar personer som är glada, liksom personer som är nervösa eller rädda. Det kan finnas andra orsaker, inklusive vissa vanor eller underliggande medicinska tillstånd. Människor som märker hjärtklappning när som helst bör utvärderas av en läkare för att se om de är farliga.

Om ångest inte är orsaken till nattklappning, är en potentiell synder vanor. Koffein och stimulerande mediciner kan orsaka oregelbunden hjärtslag och om människor konsumerar dessa saker för tidigt före sängen kan deras hjärtan slå oregelbundet. Människor kan också utveckla hjärtklappning efter att ha ätit, och om de äter kort innan de lägger sig eller stiger upp på natten för att äta, kan hjärtfrekvensen förändras. Dessutom kan tung träning förändra hjärtrytmen och många tränar i slutet av dagen, vilket får dem att uppleva hjärtklappningar på natten.

Graviditet är förknippad med förändringar i hjärtrytmen, liksom några andra underliggande förhållanden. Sköldkörtelnormaliteter, strukturproblem med hjärtat och vissa andra sjukdomar kan orsaka hjärtklappning. Patienter tenderar att märka variationer i hjärtrytmen mer på natten på grund av tystnad, och som ett resultat kan de tro att de bara har hjärtklappning eller framförallt under kvällstimmarna.

När man söker behandling för hjärtklappningar på natten bidrar det till att ge så mycket information som möjligt. Patienterna bör beskriva eventuella symtom som andfåddhet, svimning eller desorientering. Om möjligt bör varaktigheten av hjärtklappning noteras. Läkare kan också hitta det bra att veta om vad människor gjorde under dagen, för att samla in information som kan hjälpa dem att ta reda på varför patientens hjärtslag är oregelbunden. Någon som nämner att man dricker svart te innan sängen kan till exempel helt enkelt anpassa sina dricksvanor och uppleva en förbättring av hjärtklappningar på natten.

Utvärdering för hjärtklappning kan inkludera att beställa ett elektrokardiogram för att kontrollera om onormala hjärtritningar, samt att genomföra en studie där en patient bär en monitor under en viss tidsperiod för att registrera patientens hjärtaktivitet. Detta kan vara användbart för saker som hjärtklappningar, som ofta inte förekommer på kommandot och därmed är svåra att studera i en kontrollerad miljö som ett hjärtlaboratorium. Läkare kan rekommendera mediciner, kost och livsstilsjusteringar och andra steg för att behandla den onormala hjärtritmen.