Vad kan jag göra med en svag blåsan?

Det finns många saker som kan orsaka en svag blåsan. Ibland är inkontinens och den frekventa uppmaningen att urinera orsakas av en urinvägsinfektion. En typ av urinvägsinfektion kallas till exempel cystit, vilket är märkt av en brännande känsla under urinering. En person kan också märka en liten mängd blod i hennes urin med denna typ av infektion. Om det här är orsaken till en försvagad urinblåsan, kan antibiotika användas för att behandla infektionen, och blåsans svaghet ska rensa upp sig själv.

Ibland orsakas en svag eller överaktiv blåsan, som är markerad av en signifikant ökad urin att urinera, inte alls av en infektion och orsakas eller förvärras av någon form av irriterande. Till exempel verkar vissa människor vara känsliga för koffein, vilket irriterar urinblåsan och orsakar svaghet. I ett sådant fall kan kakéinerade drycker sänkas. Det kan också vara en bra idé att skära ner på alkohol när man hanterar detta tillstånd, eftersom det verkar som ett diuretikum, vilket är ett ämne som gör att en person måste gå på toaletten oftare. Om blåsproblem är svåra kan det vara till hjälp att undvika alkoholhaltiga drycker helt och hållet.

En person kan också tämja en svag blåsan genom att undvika vissa livsmedel. Exempelvis föreslår vissa studier att äta kryddig mat och sura frukter kan spela en roll vid brådskande inkontinens, vilket är markerat av en brådskande urinering och kan innefatta läckage av urin när personen inte kan komma till toaletten snabbt nog. Saker som sockersubstitut och produkter som innehåller lycopen – en förening i tomater och vissa andra typer av frukt- och mejeriprodukter kan ha samma effekt. Det kan hjälpa till att hålla en dagbok för mat / urinering i några veckor för att försöka bestämma om det finns en relation mellan mat och dryckskonsumtion och symtom på svag blåsa.

Medan de två kan verka orelaterade kan tarmen ha en effekt på blåsan. För de som upplever svaga blåsesymtom kan det vara viktigt att ha regelbundna tarmrörelser. Detta beror på att hålla tarmarna längre än vanligt kan trycka på den närliggande blåsan, vilket ökar incontinenssymptomen. Att dricka mycket vatten, konsumera tillräckligt med fiber och hålla sig aktiv kan bidra till att hålla tarmarna regelbundna. Det kan också bidra till att undvika bubbelbad och kvinnlig hygienspray, eftersom det är möjligt för kemikalierna i sådana produkter att leda till irritation i urinvägs eller infektion.

För kvinnor som hanterar svaga blåsesymtom kan Kegel övningar också ge lite hjälp. Dessa övningar kontrakt och släppa bäckenet golvet, stärka muskler som är extremt viktigt för kontroll av urinblåsan. Vissa säger att göra dessa övningar i några månader kan ge betydande förändringar.