Vad orsakar pseudomonas i urinen?

Närvaron av bakterierna Pseudomonas i urinen uppträder när dessa organismer kan överföras till urinröret och resa upp i urinvägarna. De finns naturligt i avföring och kan migrera till följd av dålig hygien, sexuell aktivitet eller andra faktorer. Behandling för denna infektion innebär att man tar antibiotika för att döda organismerna. Patienten kan behöva en utvärdering i framtiden för att kontrollera om en återkommande, ett potentiellt problem med urinvägsinfektioner.

Bakterier kan resa från avföring till urinröret, särskilt hos kvinnor. Den relativt korta längden av urinröret hos kvinnor ökar risken för överföring av bakterier, särskilt för dem som är sexuellt aktiva. Även om kroppen har några försvar för att förhindra infiltrering av urinvägarna, är de inte alltid framgångsrika. Äldre män kan också vara i fara på grund av obstruktioner som prostataförstoring som gör det svårt att tömma blåsan helt, vilket normalt skulle spola bakterieinspiratorer.

Vissa patienter har spår av Pseudomonas i urinen utan några yttre tecken på infektion. Andra kan utveckla symtom som smärtsam urinering, ryggont och blodig eller grumlig urin. En kultur kan bestämma vilka organismer som finns och kan begränsa Pseudomonas till en specifik art. Detta kan hjälpa läkare att bestämma vilka antibiotika som ska rekommenderas för att hantera infektionen. Medicinering måste vidtas även efter att patienterna har det bättre att se till att organismerna är fullständigt utrotade.

Det är också möjligt att införa Pseudomonas i urin under en medicinsk procedur om det inte utförs under rena förhållanden. Att sätta i en kateter, urinljud eller endoskopisk anordning kan trycka bakterier i urinvägarna om patienten inte är förberedd på förhand eller instrumenten inte är rena. Att upprätthålla sterila betingelser under hela förfarandet är avgörande för att ta itu med oro för infektion. Sjukhusförvärvade infektioner är ett bestående problem i vissa regioner i världen. Dessa kan innefatta resistenta bakterier som är mycket svåra att behandla och dra fördel av immunkompromierade sjukhuspatienter som kan ha få naturliga försvar.

Det finns några steg som människor kan vidta för att minska risken för överföring och begränsa risken för Pseudomonas i urinen. Dessa kan inkludera att alltid torka från framsidan till baksidan när du använder toaletten, håller könsorganen och analaområdet rena och var försiktiga under sexuell aktivitet. Återkommande infektioner kan bli ett problem för vissa patienter och kan vara svåra att behandla, eftersom organismerna kan utveckla motstånd över tiden, vilket gör läkemedel mindre effektiva och tvingar patienterna att byta droger regelbundet.