Vad är symtomen på ett knipat revben?

I de flesta fall är det mest framträdande symtomet på ett mörkret revben smärta. Denna smärta kommer typiskt att vara sämre vid rörelse eller vridning av torso. För vissa människor är det också betydande smärta vid andning, och individer med skadade revben upplever vanligtvis svår smärta vid beröring av skadans område.

Symtomen på flodblåser kan vara särskilt svåra att hantera eftersom de påverkar nästan allt som en person gör. Stå, gå och böja är troligen mycket smärtsamma. Detta kan göra det svårt för en person att fortsätta sina normala dagliga uppgifter, och ibland måste människor sakna mycket arbete, särskilt om de har fysiskt utmanande jobb.

Det är också ofta svårt för läkare att behandla någon form av revbenskada, inklusive en blåmärken. Ribbenbenen kan inte sättas i en gjutning, och det är mycket svårt att immobilisera området av en ribbskada. Det vanligaste sättet är att be patienten vila och undvika rörelser som kan orsaka smärta. Det är också vanligtvis viktigt att undvika någon form av skador, och det kan vara svårt för vissa personer vars jobb sätter dem i riskfyllda fysiska situationer.

När man försöker uthärda smärtan från denna skada, använder vissa människor is på platsen där skadan inträffade. Den faktiska smärtan från skadan är vanligtvis centrerad i musklerna som omger benet, och ett ispaket kan minska inflammation eller svullnad som kan uppstå. Ett annat gemensamt tillvägagångssätt är att ta någon form av antiinflammatorisk medicin. Detta skulle vanligtvis vara ibuprofen, eftersom det i allmänhet är lättare i magen och billigare än många andra val. Läkare kan också ordinera mer potent receptbelagda smärtstillande medel om skadan är tillräckligt stor.

Krossade revben är vanligtvis förknippade med någon form av våldsamt fysiskt trauma. Ett bra exempel skulle falla från en hög plats och landa kraftigt på en revben. Människor som spelar kontaktsport, som boxare eller fotbollsspelare, är mycket sårbara för sådana skador. Ibland är det möjligt att få ett mörkret revben från en långvarig bota av svår hosta, men det är vanligtvis mindre vanligt.

Individer bör ta symptom på ett skadat revben på allvar. Dessa symptom ligner mycket på symtomen på ett brutet revben, vilket kan vara mycket allvarligare och potentiellt leda till svåra komplikationer, inklusive kollapsad lunga. En röntgen kan avgöra om revbenet är trasigt eller skadat.