Vad är tecknen på en massiv stroke?

Innan en massiv stroke uppstår, kommer kroppen att uppleva en rad varningsskyltar. En transient ischemisk attack är en episod av symptom som inträffar strax före en stroke träffar. De flesta av dessa symtom uppträder som extrem stickning av lemmar, förlust av motoriska färdigheter, potentiella kroppskramper, sporadiskt tal, slumpmässiga huvudvärk och ofrivilliga ansiktsförvridningar.

Ett talande tecken på en massiv stroke är när extremiteterna börjar få en stickande känsla, ibland beskrivet som en känsla av att vara prickad med nålar. Om domningar påverkar majoriteten av den ena sidan av kroppen, så är detta ännu mer orsak till larm. Den överdrivna nummen är orsakad av dålig cirkulation till kroppens extremiteter, som vanligtvis följer en stroke. En vaskulär blockering kan uppstå på grund av trombos, en arteriell emboli eller bildning av blödning.

Den stickande känslan kan också åtföljas av en extrem förlust av motoriska färdigheter. En hjärna som är berövad syre under en massiv stroke kommer att skicka slumpmässiga elektriska signaler till musklerna, vilket kommer att visa sig som ryckiga rörelser i benen eller armarna. Ibland kommer hela kroppen att convulse, liknande ett anfall.

Sporadiskt tal och udda talhinder är också ett tecken på en massiv stroke. Om en person är misstänkt för stroke, be dem att upprepa en fras. Om de har svårt att upprepa frasen, eller om frasen upprepas osammanhängande, kan personen eventuellt drabbas av stroke. Strokar uppstår när hjärnan lider av syrebrist, vilket kan manifestera sig som sporadisk kommunikationsförmåga. Strokeoffer kommer att ha svårt att stränga meningar eller fraser tillsammans, tydligt av personens ofrivilliga stotteri och hoppning av talade ord.

En slumpmässig, intensiv huvudvärk eller migrän är också kopplad till förekomsten av stroke. Blödning eller blockad i blodkärl i hjärnan kan orsaka allvarlig, försvagande smärta i kranområdet. Om smärtan är lokaliserad i ett huvudområde, är det mer sannolikt att en stroke inträffar.

Ansiktsområdet kan också bli förvrängt under en stroke. Om någon lider av en möjlig stroke, fråga offeret att le. En person som har svårt att kontrollera musklerna i ansiktet för att ordentligt bilda ett leende upplever eventuellt en massiv stroke.