Vad är användningen av silicea i homeopati?

Det finns flera användningsområden för silicea i homøopati, inklusive behandlingsförhållanden som gradvis förvärras, säsongsproblem och personlighets- eller beteendemässiga problem som oövervikt eller en allmän bristande riktning. Silicea ordineras vanligen om en patient uppvisar symtom på en blek hud, trötthet, ångest eller en rädsla för misslyckande. Det härrör från flint eller kvarts, och många homeopater tror att det ger de jordande egenskaperna till patienten samt hjälpmedel för att stärka kroppen och sinnet. Silicea är ohälsosamt att andas in i lungorna och negativa biverkningar är troliga när detta inträffar, men om det tas i terapeutiska doser verkar det ha få eller inga biverkningar att ta in substansen.

Det är allmänt tänkt att silicea-tillskott är idealiska för behandling av alla typer av sjukdomar som utvecklas över tiden, såsom artrit och vissa former av cancer. Patienter med diabetes, autoimmuna störningar och mentala tillstånd har också rapporterat att inkluderande silicea i behandlingar för homeopati behandlar symptom som är förknippade med dessa sjukdomar. Patienten rekommenderas att söka råd från en homeopatisk läkare för behandling av silicea och lämplig dosering.

Silicea i homeopati används ofta för att behandla säsongsbetingade villkor och är ofta ordinerad för förkylning, influensa och allergier. En av fördelarna med silicea är att det är otroligt användbart för att begränsa symtomen på säsongsallergier, såsom hönsfeber och gräsallergier. Varje patient har olika behov, och det kan bli nödvändigt att experimentera med dosen för att hitta den mest terapeutiska mängden.

I homeopatiska metoder arbetar yrkesverksamma för att passa behandling eller medicin till varje enskild person. Människor som mest dra nytta av silicea i homeopati är de som ofta klagar över att vara kalla, saknar fysisk uthållighet och rapporterar känslan lustlös eller förlorad i livet. Eftersom silicea härrör från jorden, anses det ha en jordningseffekt som är mycket användbar för att hjälpa människor med denna personlighetstyp hitta balans i sina liv.

Detta ämne är också mycket användbart för att hjälpa kroppen att avlägsna främmande föremål, såsom glasskivor, splinter eller annat skräp, från huden. Patienter med stygn eller medicinska klammer ska inte använda silicea, eftersom det kommer att tvinga det artificiella materialet från kroppen. Experter föreslår att vänta tills stygn eller häftklamrar tas bort innan du använder denna homeopatiska botemedel. Människor med långtids medicinsk utrustning, såsom stenter, bör kolla med sin läkare innan du använder silicea.