Vad är tecknen på en depakote & undefinedundefinedreg; överdosering?

En Depakote®-överdos kan orsaka sömnighet, hjärtproblem, koma och död, beroende på hur mycket av drogen som tagits. Overdoseringssymptom kan också vara värre om läkemedlet användes med alkohol eller andra lagliga eller olagliga droger. Beroende på när Depakote®-överdosen inträffade och nivån på läkemedlet som används, kan ett rör användas för att pumpa patientens mage för att avlägsna medicinen. Intravenösa vätskor och noggrann övervakning av patientens hjärta är vanliga överdosningsåtgärder.

Depakote®, ett varumärke för läkemedelsvalproinsyra, är ett antikonvulsivt läkemedel som används för att behandla epilepsi, migränhuvudvärk och den maniska fasen av bipolär sjukdom. Det reglerar neurotransmittoraktivitet i hjärnan för att förhindra att hjärnans elektriska system störs. Läkemedlet kan effektivt behandla dessa störningar hos vissa människor, men en Depakote®-överdosering är möjlig om läkemedlet inte används enligt föreskriven dosering.

Överdosering på medicinen kan orsaka patientens hjärta att slå vid farligt långsamma eller oregelbundna slag. Dessa förändringar i blodflödet kan också orsaka att en patient svimmade för känsla för mycket sömnig. Han kan också förlora medvetandet eller falla i en koma. Om något av dessa symptom upplevs eller observeras, ska patienten behandlas vid en akutmedicinsk anläggning.

Tillsammans med risken för överdosering rekommenderas försiktighet när en patient slutar använda detta läkemedel. Uttagssymtom kan uppstå om någon plötsligt slutar ta drogen utan avvänjningsperiod. Även om detta läkemedel inte är beroendeframkallande, kan det generera anfall om det plötsligt slutade. Risken för uttagsreaktioner beror på den dos som tas, hur länge patienten tog drogen och om Depakote® ersätts med ett annat läkemedel för att kontrollera samma tillstånd.

Om det används korrekt är en Depakote®-överdosering sällsynt, men andra biverkningar kan inträffa hos personer som använder läkemedlet. Viktökning är en vanlig biverkning, tillsammans med håravfall hos vissa patienter, särskilt hos dem som använder läkemedlet för att kontrollera anfall. Sömnlöshet, som definieras som problem somna eller somnar, är ett annat vanligt klagomål från personer som tar Depakote®. Andra möjliga biverkningar är huvudvärk, illamående, med eller utan kräkningar, och tremor eller en skakig känsla.

Mäklarnas tillverkare varnar för Depakote®-överdosering och varnar också patienterna om potentiell skada på levern och bukspottkörteln. Leverskador uppträder vanligare hos barn som lider av hjärtsjukdomar eller mental retardation. Detta läkemedel rekommenderas inte för barn under två år. Gravid kvinna eller mödrar som ammar rekommenderas också att inte använda Depakote®.