Vad orsakar lymfocytos?

Lymfocytos är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av förhöjda mängder lymfocyter, en typ av vit blodkropp, i kroppen. Det finns tre huvudtyper av lymfocyter: naturliga mördarceller, T-celler och B-celler. Var och en är viktig när det gäller att försvara kroppen från sjukdom och sjukdom. Lymfocytos i sig är inte en sjukdom, men är ganska ett tillstånd som orsakas av en sjukdom eller ett annat problem.

För att kunna diagnostiseras med lymfocytos måste en vuxen ha ett lymfocytantal över 4 000 per mikroliter. Typiskt har detta tillstånd inga symptom, vilket betyder att det enda sättet att diagnostisera det är att utföra ett blodprov.

En mängd olika infektioner och sjukdomar kan orsaka förhöjda lymfocyter. Virala infektioner är den vanligaste orsaken, med körtel feber som en av de viktigaste. Infektiös mononukleos, som också är känd helt enkelt som mono- eller glandulär feber, påverkar vanligtvis ungdomar och unga vuxna och sprids genom blod och saliv. Vanliga symptom inkluderar ont i halsen, feber och trötthet.

Bakteriella infektioner som tuberkulos kan också orsaka lymfocytos. Tuberkulos är en av de mest dödliga dagens infektionssjukdomar. Det påverkar vanligtvis lungorna, men det kan också påverka cirkulationssystemet, centrala nervsystemet, genitourinary system, lymfsystem, genitourinary system och ben och leder.

Blodsjukdomar som kronisk lymfocytisk leukemi och andra former av leukemi är också möjliga orsaker till lymfocytos. Alla former av leukemi är en typ av cancer, även om cancer kan ligga antingen i blodet eller i benmärgen. Dessa typer av cancer identifieras ofta efter det att de höga halterna av lymfocyter finns.

För att bota lymfocytos är det nödvändigt att ta itu med den underliggande hälsofrågan som har orsakat den att utvecklas i första hand. Att härda eller behandla den bakomliggande orsaken kommer att minska kroppens behov av att producera fler vita blodkroppar för att skydda kroppen från sjukdom, sjukdom eller infektion. Behandla problemet till den punkt där lymfocyträkningen sänks till mer normala nivåer betyder emellertid inte nödvändigtvis att den underliggande orsaken är fullständigt utrotad från kroppen.