Vad är symtomen på en beninfektion?

Symtom på en beninfektion inkluderar rodnad, svullnad och smärta. Dessutom kan en klar eller blodig dränering uppträda, vilket kan klåda och en ökning av temperaturen över det infekterade området. Om den lokaliserade infektionen inte behandlas tillräckligt, kan en systemisk infektion uppträda. När detta händer kan patienten uppleva generell svaghet, trötthet och feber. Medicinsk utvärdering och snabb behandling måste inledas för att undvika stora komplikationer, såsom skador på njurar, lever eller hjärtan.

Vissa medicinska tillstånd kan predisponera en person mot en beninfektion. Personer med diabetes kan vara mer mottagliga för mjukpappersinfektioner, inklusive de i benet. Hos vissa personer med diabetes är läkningsprocessen mindre effektiv än hos dem utan tillstånd. Om en diabetiker skadar foten eller fotleden, kan skadorna därför vara resistenta mot behandlingen, vilket ökar risken för en beninfektion. Ibland förändras diabetes av känslighet för smärta, vilket gör patienten omedveten om en skada eller infektion.

Behandling för infektioner inkluderar orala antibiotika, och i vissa fall aktuella antibiotika. Ibland, om beninfektionen är svår kan läkaren behöva utföra en sårkultur på infektionsstället för att bestämma vilken typ av bakteriell organism som är ansvarig för infektionen. Detta medicinska test kallas ett “kultur och känslighet” -test och det berättar för läkaren vad den förekommande organismen är och vilket antibiotikum kommer att vara känsligt för den organismen. Om ett antibiotikum inte är känsligt för en organism kommer det att vara ineffektivt vid behandling av infektionen.

Ibland, beroende på typ och svårighetsgrad av infektionen, kan läkaren rekommendera applicering av sterila förband. Dessa förband måste vanligtvis ändras när de blir smutsiga eller när appliceringen av den aktuella antibiotiska salvan behöver åter appliceras. Om patienten inte känner sig bekväm att ändra sitt eget sårförband kan han återvända till sin läkare, som kommer att ändra omklädningen och utvärdera sårläkningens framsteg.

Övervinna infektioner kan inkludera att ta vissa vitaminer dagligen. Vitamin C är en antioxidant som ofta föreskrivs för att hjälpa till att läka sår, särskilt hos äldre eller hos diabetiker. Andra sätt att övervinna infektioner är att få tillräcklig vila, dricka mycket vätskor och följa läkarens behandlingsplan. Om emellertid trots att adekvat behandling och medicinsk uppföljning fortfarande är infektionen kvarstår, kan personen behöva bli inlagd för att få en behandling med intravenös antibiotikabehandling.