Vad orsakar sömnkramning?

De fyra vanliga orsakerna till sömnförträngning är sömnmyoklonus, periodisk limbörningsstörning (PLMD), rastlös bensyndrom (RLS) och REM (behavioral disorder). Sömnklingning kan också kallas ryckning, rörelse eller ryckning. Nivån av rörelsepatienter kan uppleva bestäms av störningen som orsakar ryckningen.

Sömn myoklonus är en liten rubbning av musklerna med fingrar, ögon, läppar och tår. Ett symptom på sömnmoklonus är känslan av att rycka vaken direkt efter att ha sovit. Denna form av myoklonus är inte typiskt livshotande. När sömnmyoklonus är närvarande kan det vara ett tecken på andra sömnstörningar som narkolepsi och sömnapné.

Orsaken till sömnmyoklonus är hjärnan överreagerar till häpnadsväckande händelser. Denna del av hjärnan styr rörelsen. Sömnmyoklonus finns vanligtvis hos vuxna män, och om det är den enda sjukdomen som de lider, är behandlingen vanligtvis inte nödvändig. När andra sömnstörningar är närvarande med sömnmyoklonus kan lugnande medel användas för att hjälpa patienten att sova utan avbrott.

PLMD, en annan sömnstörning, kan vara en viktig orsak till sömnkramning. I PLMD sträcker sig ryckningar eller ryckningsrörelser i upp till 30 sekunder i taget och störa sömnmönstret hos den person som lider av sjukdomen. PLMD-patienter känner sig vanligtvis trötta under dagen på grund av sömnstörningar. Spänningen är närvarande i armar, ben och bifogar och kan uppstå som små rubbningar eller massiva ryckningar. Några orsaker till PLMB är järnbrister, tumörer på ryggraden, sömnapné och viss medicinering.

RLS är en sömnstörning som orsakar sömnvridning medan en person är vaken. En gång i viloposition, innan du somnar, kommer benen att känna behovet av att flytta, rycka, sträcka, sparka eller till och med krulla upp. Vanligtvis är det omöjligt att hitta tillräckligt med komfort för att somna. RLS orsakar utmattning på grund av brist på sömn vilket kan störa arbetsprestanda och regelbunden livsstil. Några orsaker till RLS är anemi, nikotin, alkohol, graviditet, njursjukdom och vissa mediciner.

En ytterligare stor orsak till sömnsträckning är REM-beteendestörning. Under snabb ögonrörelse (REM) är en sovande person i ett tillstånd av förlamning. Denna förlamning håller drömmar från att bli fysiskt utövad under sömnen. REM beteendestörning initierar en suspension av denna nödvändiga förlamning. Eftersom förlamningen är obefintlig rör sig personen och drar under drömcykeln.

Vissa beteenden som kan uppstå när REM beteende störning är närvarande skriker, stansar, sitter upp och hoppar ut ur sängen. Personen kan bli våldsam medan han sover på grund av denna sjukdom. Medelålders och äldre människor drabbas oftast av REM-beteendestörning.