Vad är tecknen på heroinmissbruk?

Heroin är en farlig och otroligt beroendeframkallande olaglig substans som syntetiskt produceras från morfin. Användare blir ofta beroende av ämnet, ibland efter bara en erfarenhet, och lider av obehagliga fysiska och psykiska abstinenssymptom när läkemedlet inte är tillgängligt. Det finns många talande tecken på heroinmissbruk, som är uppenbara när en individ aktivt använder drogen, har missbrukat det länge eller upplever fysisk avstängning. Kortsiktiga symtom innefattar illamående, förvirring och långsam andning, medan långvarig användning kan leda till generella missbrukssymptom, såsom att förlita sig på läkemedlet att fungera. Återkallelse kan ge intensiv fysisk smärta, tremor och feber.

Kortvarig heroinmissbruk resulterar i uppenbara fysiska symptom, som illamående och kräkningar, muntorrhet, svårigheter med tal och mental behandling och saktade andningsfrekvenserna. Heroin ger en omedelbar känsla av eufori och en frisättning från smärta, vilket nästan upphör med sinnet och kroppens förmåga att fungera ordentligt. När den intensiva starthastigheten sjunker, kan användarna börja känna sig sjuk då deras kroppar försöker avvisa drogen. Många individer kan inte tänka klart eller engagera sig i meningsfull konversation med andra.

Forskning visar att en stor del människor som experimenterar med heroin snabbt blir beroende. Addiction innebär utveckling av både ett beroende av drogen och ökade toleransnivåer. Individer upplever fysiskt och psykiskt beroende till den punkt att hela livet blir konsumerat med att erhålla och använda drogen. Ständigt ökande toleransnivåer innebär att större mängder heroin behövs för att ge samma resultat. Eftersom människor använder drogen oftare och i större kvantiteter ökar risken för överdosering och död nästan exponentiellt.

När en beroende person inte har tillgång till drogen upplever han eller hon allvarligt psykiskt och fysiskt avbrott. År av heroinmissbruk lämnar individens centrala nervsystem helt beroende av drogen, och allvarliga fysiska symptom uppenbarar sig inom två dagar av avhållsamhet. Människor upplever ofta sömnlöshet, kalla blinkningar, feber, kräkningar och intensiv smärta i musklerna och benen. De flesta fysiska tillbakadragande tecken på heroinmissbruk kan ta upp till fyra dagar för att helt avta, men psykologiska begär kan kvarstå i flera år.

Det finns många behandlingsalternativ tillgängliga för personer som lider av missbruk av heroin. Aktiva användare kan behöva genomgå medicinsk avgiftning för att spola läkemedlet från sina kroppar och börja återhämtningsprocessen. Läkemedel som metadon och Valium® är vanligtvis föreskrivna för att underlätta de fysiska abstinenssymptomerna hos heroin. Kliniska rådgivningstider, gruppterapi och rehabiliteringscentrum för drogmissbruk kan hjälpa individer att återfå kontroll över sina kroppar och lära sig att leva meningsfulla, produktiva liv utan att förlita sig på droger.