Vilka är tecknen på heroinuttag?

Heroin, en opiat, är ett mycket beroendeframkallande läkemedel som deprimerar centrala nervsystemet. Försök att sluta använda läkemedlet resulterar i allmänhet i fysisk avstängning. Vissa heroinuttagssymtom, som sömnlöshet och gåsstötar, kan betraktas som milda. Andra symtom, som muskelsmärta och kramper, kan betraktas som allvarliga.

Snorting, injicering och rökning är alla vanliga metoder för att konsumera heroin. Många användare tror att vissa metoder gör drogen mindre beroendeframkallande. Många av dem kan också ha förväntningar om att sluta sina vanor blir enklare om de har engagerat sig i en viss konsumtionsmetod. Det här är en teori som användare sannolikt kommer att hitta nedslående, eftersom de flesta kommer att uppleva heroinuttagssymtom oavsett hur drogen togs.

Med tiden tenderar kroppen att utveckla ökad tolerans mot heroin och förändringar kan uppstå i hjärnan. Detta innebär att en person behöver ökande mängder av läkemedlet för att hyra hans missbruk. De första heroinuttaget symptomen kan börja inom några timmar efter den sista dosen eftersom kroppen har anpassat sig till substansen. Stora abstinenssymptom uppträder vanligen om en användare går två till tre dagar utan att använda drogen.

Rastlöshet kan vara en av de första tecknen på att en användare går genom uttag. Om användaren fortsätter utan drogen kan han uppleva en rad fysiska effekter. Dessa inkluderar muskler och benvärk, diarré och kräkningar. Försök att sluta använda heroin kallas ofta som försök att “sparka vanan”. Detta ordstäv kan vara relaterat till det faktum att vissa människors uttagssymtom innefattar ofrivillig sparkning.

Det finns ingen bestämd tidsram för att uppleva heroinuttag. Hur tungt beroende användaren var kan vara en viktig faktor, men är inte alltid en pålitlig indikator. Många användare upplever endast abstinenssymptom i ungefär en vecka. Andra kan belastas med fysiska symptom i flera månader.

Människor som vill sluta använda drogen kanske vill söka professionell hjälp. Att sluta vanan kan vara mycket svårt, men viktigare kan det vara farligt. Om en person har varit en stor användare och han är i dålig hälsa, kan heroinuttagssymtom vara dödlig.

Det finns kontrollerade ämnen tillgängliga från medicinsk personal som kan vara till stor hjälp. I USA är clondine och buprenorfin två substanser som ibland ges till hjälp för att minimera heroinuttagssymtom. Deras effektivitet mot det övergripande målet att sluta en drogvanor antas generellt optimeras när en person inkorporerar dem som en del av andra behandlingsstrategier.