Vad är biverkningarna av abortpiller?

I de flesta fall är biverkningarna av abortpiller relativt små. Till exempel kan en kvinna som har tagit abortpiller uppleva illamående, kräkningar, kramper, huvudvärk och en känsla av svaghet eller trötthet. Blödning är också en vanlig effekt av abortpillen, eftersom läkemedlet fungerar för att utvisa embryot från kvinnans livmoder. I vissa fall kan en kvinna uppleva för stor blödning eller kräkningar efter att ha tagit p-piller. Vissa kvinnor kan också uppleva allergiska reaktioner på abortpiller.

Abortpiller är medicin som används för att avsluta en tidig graviditet. Det verkar för att stimulera dilatation av livmoderhalsen och utvisning av den utvecklande graviditeten. I de flesta fall slutar detta läkemedel en graviditet utan att orsaka allvarliga biverkningar. Ibland är biverkningarna dock längre eller är allvarligare än förväntat. I så fall kan en kvinna behöva söka läkarvård.

Biverkningar av abortpiller inkluderar ofta gastrointestinala störningar. Efter att ha tagit abortpiller kan en kvinna bli illamående och i vissa fall kan hon till och med kräka. Vissa kvinnor upplever diarré efter att ha tagit abortpiller också. Dessutom är buksmärta en vanlig bieffekt när en kvinna genomgår en aborterad medicin.

Blödning sker vanligen efter att en kvinna har tagit abortpiller. Abortpillerens syfte är att få fodret av en kvinnas livmoder att bryta ner och sedan utvisa livmoderns innehåll från kroppen. Blödning är en naturlig del av denna process och kan vara tung ibland. Dessutom kan de blödande kvinnornas upplevelser åtföljas av smärtsam livmoderkramning, och många kvinnor passerar blodproppar genom vagina också.

Yrsel, svaghet och trötthet är också bland de möjliga biverkningarna av abortpiller. Vissa kvinnor kan också utveckla en mild feber och frossa efter att ha tagit denna typ av medicinering. Huvudvärk kan också utvecklas.

De flesta kvinnor som tar abortpiller återställs utan allvarliga biverkningar. I vissa fall kan biverkningarna av abortpiller vara svåra. Om en kvinna upplever överdriven blödning, förlorar medvetandet eller har feber som varar i mer än ett par timmar kan hon göra det bra för att söka läkare. På samma sätt kan tecken på en allergisk reaktion, som leder stora blodproppar i mer än ett par timmar och kräkningar i mer än några timmar, medföra medicinsk behandling.