Vad är de värsta matvarorna för flatulens?

Även om varje person är annorlunda på hur deras kroppar reagerar på livsmedel – tänk på det faktum att vissa människor har allvarliga allergier mot mat som andra kan äta av pundet – det finns några livsmedel som orsakar flatulens hos nästan alla. Några av de vanligaste matvarorna för flatulens innefattar baljväxter som bönor och linser, livsmedel som innehåller fruktos och livsmedel som innehåller laktos. Bullepulver är mycket väl kända för att vara bland de bästa matvarorna som orsakar flatulens. Faktum är att det är vanligt att barn sjunger en sång om bönor där bönor kallas “en musikalisk frukt” på grund av att de får folk att passera gas.

Det finns ett antal livsmedel som innehåller fruktos, men en av de bästa matvarorna för flatulens i denna kategori är löken. Vitlök och purjolök är också ofta inblandade i lök som några av de bästa matvarorna som orsakar flatulens. Det kan bero på att vitlök, lök och purjolök ofta används tillsammans i recept, och i konsert kan det verkligen orsaka en hel del flatulens hos människor som äter recept som kräver två av livsmedel eller alla tre livsmedel.

Många människor upplever gas efter att ha ätit mat som innehåller en stor mängd laktos. Detta inkluderar saker som mjuka ostar, hårda ostar, mjölk, grädde och såser som använder stora mängder grädde, ost eller båda. Glass innehåller också en hel del laktos och räknas som sådan på listan över livsmedel för flatulens. Det finns nu många produkter på marknaden som är avsedda för människor som inte kan konsumera mejeriprodukter eller inte kan konsumera laktos. Dessa kan ibland ersättas med de livsmedel som är rika på laktos för att minska mängden flatulens som upplevs efter att ha ätit maten.

Det finns ett antal grönsaker som ingår i listan över toppmatar för flatulens. Några av dessa grönsaker inkluderar broccoli, rovor, sparris, morötter och blomkål. Kål kan också orsaka flatulens, speciellt när den är beredd som surkål. Alla reagerar dock på livsmedel något annorlunda. En person kan bli mycket flatulent efter att ha ätit broccoli medan en annan person kanske inte har mycket av ett problem med denna gröna veggie. Å andra sidan kan en person kunna äta ett helt huvud rostad vitlök utan att ha mycket problem medan en annan person kanske måste undvika även små mängder vitlök för att undvika flatulens.