Vad orsakar stickningar i vänster arm?

Tippning i vänster arm kan orsakas av många förhållanden men sker vanligtvis som en följd av viss oregelbundenhet i hur nerverna fungerar i armen. Dessa tillstånd kan vara allvarliga, till exempel hjärtinfarkt eller stroke, men de kan också vara tillfälliga och mindre, till exempel en kortvarig blockerad blodcirkulation som gör att vänsterarmen helt enkelt “somnar”. Tingling upplevs på olika sätt, Beroende på individen. För vissa känns stickningar som en känsla av “stift och nålar” som går upp och ner i armen. Det beskrivs också ofta som en känsla av prickling, brännande eller domningar.

En av de vanligaste orsakerna till stickningar i vänster arm är onormal blodcirkulation. Även tillfälligt kan tryck på nerverna eller blodkärlen i armen orsaka känslan av domningar eller stickningar. Sova på ett sådant sätt att blod inte kan strömma tillräckligt mycket genom armen kan orsaka känslan “pins och nålar”. Smycken som bärs på armen kan komma i vägen för god cirkulation, liksom kläder som är för snäva. Axelväskor och remmarna från ryggsäckar kan också begränsa blodflödet tillräckligt för att orsaka stickning i armen.

Carpaltunnelsyndrom är ett annat vanligt tillstånd som kan leda till en stickande känsla. Detta syndrom kan orsaka att medianern i handleden utsätts för en ovanlig mängd tryck och kompression. Klämda eller skadade nerver i vänster arm som detta kan direkt orsaka stickning. Spinal sjukdomar kan också leda till nervskador som påverkar vänster arm. Dislocated eller bulging skivor kan orsaka tryck som stör blodcirkulationen i armen och resulterar i stickningar.

En annan vanlig orsak till vänster armstickning är bröstkorgssyndrom. Detta syndrom inträffar när blodkärl eller nerver komprimeras i nackebasen när de reser till armen eller armhålan. Dålig hållning, fetma och repetitiva stamskador kan alla orsaka detta syndrom som i sin tur leder till stickningar i vänster arm. Dessutom kan sjukdomar som orsakar nervskador, såsom diabetes och multipel skleros, också vara faktorer i närvaro av stickningar i en extremitet som armen.

Vänsterarmstiftning kan också vara symptom på ett mycket allvarligt medicinskt problem, till exempel hjärtinfarkt eller stroke. Av denna anledning är det tillrådligt för alla som upplever detta tillstånd att konsultera en medicinsk professionell. Han eller hon kan föreslå ytterligare medicinska tester för att bestämma den exakta orsaken.