Vilka livsmedel är tillåtna på stillmansdieten?

Stillman Diet är ett viktminskningsprogram som fungerar genom strikt begränsning av kolhydrater och fett, vilket leder till ketos, där kroppen tvingas förbränna fett till energi i stället för kolhydrater. De enda typerna av mat som är tillåtna på kosten är magera proteiner som fjäderfä, fisk och fettsvitost, medan saker som bröd, alkohol och smör måste undvikas helt. En annan viktig del av programmet dricker mycket vatten, även om vissa andra typer av drycker är tillåtna också. Vissa typer av kryddor får också ge en viss variation i smaken av de tillgängliga matvarorna.

De som följer Stillman Diet är begränsade till att äta mat med minimala kolhydrater och fetter, vilket innebär att de inte kan ha några frukter eller grönsaker, kornbaserade livsmedel som ris eller pasta och produkter som olja eller smör. Dieterens primära form av näring är mager protein, vilket kan innefatta magert kött som nötkött, kalvlös kyckling eller kalkon och fisk eller andra skaldjur. Ägg och ljusstuga är också tillåtna enligt planen. Även om man kan konsumera så mycket av dessa livsmedel som han eller hon vill, rekommenderas att en dags värde av mat sprids över sex mindre måltider i stället för tre större. Ett vitamintillägg kan också inkluderas för att kompensera för alla näringsämnen som inte erhålls från mat.

Den andra delen av Stillman Diet som anses vara kritisk för viktminskning dricker en stor mängd vatten. Åtta glasögon anses typiskt vara den optimala mängden, och dieters bör sträva efter att konsumera åtminstone så mycket varje dag. Andra kalorierfria drycker kan också inkluderas, men bör bara konsumeras utöver det nödvändiga vattnet, det kan innehålla kaffe, te och diet soda.

Även om kryddor som kan tillsätta fett eller kolhydrater, såsom majonnäs, ketchup och salladsdressing, är alla förbjudna på Stillman Diet, är vissa produkter som förbättrar smak tillåtna. Både salt och peppar kan användas för att smaka på kött och andra proteiner, som kan örter och kryddor som oregano, basilika eller rosmarin. Tabasco sås får också lägga till kryddor. På grund av den begränsade sorten som planen tillåter kan dieters hitta inkludering av dessa produkter mycket till hjälp för att lägga till en mängd olika, vilket i sin tur kan hjälpa dem att hålla sig i kosten.