Vad är symtomen på en tarminfektion?

Symtom på tarminfektion kan variera från person till person, men en av de viktigaste är tarmsmärta. Feber och frossa kan också vara närvarande med tarminfektion. Många patienter kan uppleva diarré och illamående med tarminfektion. Symtom på tarminfektion hos spädbarn och småbarn kan innefatta irritabilitet och noggrannhet.

En tarminfektion orsakas vanligtvis av virus eller bakterier i tarmkanalen. När en person utvecklar en tarminfektion kan inflammation orsaka kramper, uppblåsthet och diarré. Rektal blödning kan också hända vid tarminfektion. Även om det finns flera vanliga symtom på tarminfektion, kan vissa patienter endast uppvisa ett eller två symtom.

När en person kontraherar en tarminfektion, kan han uppleva aptitlöshet. När en tarminfektion orsakar diarré eller kräkningar kan detta leda till uttorkning. Symtom på uttorkning från tarminfektion är extrem törst och torrhet i munnen. En huvudvärk som är närvarande vid en tarminfektion kan också indikera tecken på uttorkning. Det kan vara svårt att känna igen symptomen på uttorkning hos spädbarn och småbarn, även om minskad urinering i allmänhet är en indikation.

Om en tarminfektion lingers kan viktminskning också uppstå. Även om tyngdförlust inte är vanligt symptom på tarminfektion hos vuxna med tarminfektioner kan det vara allvarligt hos spädbarn och barn. Eventuell viktförlust hos ett barn ska rapporteras till en barnläkare för utvärdering.

Tarminfektioner kan ibland orsakas av en parasit. När detta inträffar kan symtom som förstoppning och tarmblockering förekomma. När tarmarna blockeras kan giftig uppbyggnad göra en person allvarligt sjuk. Ett intestinalt blockering kan leda till septikemi, vilket orsakar att bakterier cirkulerar genom blodet. Septikemi kan skada andningssystemet och vara livshotande om det inte behandlas omedelbart.

Vissa medicinska experter tror att vissa faktorer kan göra vissa individer mer mottagliga för att få en tarminfektion. Stress kan till exempel bidra till ett försvagat immunförsvar, vilket gör en person mer utsatt för sjukdom. En stor andel av immunsystemet ligger i tarmkanalen, varför upprätthålla ett hälsosamt matsmältningssystem kan bidra till att förebygga tarminfektioner. Vissa medicinska experter tror också att påfyllning av hälsosamma bakterier i matsmältningssystemet kan förebygga tarminfektioner. Detta kan uppnås genom att konsumera livsmedel som innehåller levande kulturer eller ta ett kosttillskott som innehåller probiotika.